Top Reisje
Image default
Buitenshuis

Een sportieve vakantie? Zo maak je het nog leuker!

Sommige mensen vinden het lekker om op vakantie de hele dag te bakken in de zon. Anderen gaan voor de culinaire ervaring in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. En weer andere mensen houden vooral van lekker sportief bezig zijn. Ben jij ook zo iemand die niet stil kan zitten en het liefst de hele dag bezig, bij voorkeur met sportieve activiteiten? Met de tips uit dit artikel maak je van jouw vakantie een sportief extravaganza waar je nog lang van nageniet!

Organiseer een wedstrijdje

Zeker wanneer je met je sportieve vrienden op vakantie gaat is het leuk om van je activiteiten een wedstrijdje te maken. Huur een paar fietsen, doe een uitdagende hike of zoek een circuit op en huur een snelle auto. Met een beetje zoeken is alles mogelijk! Let natuurlijk wel altijd op de veiligheid en controleer altijd de website voordat je ergens iets boekt. Hoe is het geregeld met de verzekeringen? Aansprakelijkheid en of je in de buurt veilig de omgeving kunt gebruiken. In de meeste landen zal dit geen probleem zijn maar vooral als je wat verder weggaat is het verstandig om een paar zaken goed te checken. Maak bijvoorbeeld altijd foto’s wanneer je een fiets of auto huurt zodat je nooit verantwoordelijk gehouden kunt worden voor schade die er al was voordat jij het voertuig huurde.

The winner takes all!

Een wedstrijd is natuurlijk geen wedstrijd wanneer er niets te winnen valt! Je kunt van alles inzetten om de onderlinge competitie aan te wakkeren. De winnaar krijgt gratis bier, of de verliezer betaalt die avond het eten bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook een echte sportprijs aan de wedstrijd verbinden. Je kunt tegenwoordig ook als particulier makkelijk en voor weinig geld een leuke sportprijs bestellen. Van bekers en medailles tot een gepersonaliseerde sleutelhanger. Het leukste is dat je hierbij vaak zelf een afbeelding en een inscriptie toe kunt voegen zodat de trofee helemaal bij jullie evenement past. Dat is nog eens een leuk aandenken aan een sportieve vakantie!