Top Reisje
Image default
Buitenshuis

3 tips voor het organiseren van een familiedag

Familiedagen kunnen heel leuk zijn maar ook een nachtmerrie om te organiseren. Je hebt te maken met mensen die vaak van over het hele land naar één locatie moeten komen, verschillende agenda’s en wensen. Om het nog wat lastiger te maken heb je te maken met een flinke range in leeftijden. Van opa en oma van in de zeventig, tot kleuters en alles daar tussenin. Dus hoe organiseer je een dag die voor iedereen leuk is? Gebruik de onderstaande tips om een topdag voor je hele familie te organiseren!

Kies een centrale locatie

Het zou niet eerlijk zijn wanneer een deel van je familie uren moet reizen, terwijl anderen bij wijze van spreken lopend naar de locatie kunnen komen. Kies daarom voor een centraal gelegen locatie die voor iedereen ongeveer even ver reizen is. Je kunt eventueel aan familieleden vragen hoe ver of hoe lang ze maximaal willen reizen.

Voor ieder wat wils

Daarnaast heb je een plek nodig waar het voor iedereen lekker vertoeven is. Een terrasje in de zon voor opa en oma, maar ook een locatie met spelletjes en eventueel zelfs sportprijzen voor de kinderen en volwassenen (als die daar zin in hebben natuurlijk). Als je kiest voor sportprijzen is het leuk om te weten dat je deze vrij eenvoudig kunt laten personaliseren. Bijvoorbeeld met de datum en door een persoonlijk boodschap mee te geven. Ook foto’s kun je vaak zelf toevoegen.

Maak het persoonlijk

Jaren later onthouden mensen nog maar weinig van de meeste details van een familiedag. Wat ze wel onthouden is of het gezellig was en een aantal hoogtepunten. Maak een familiedag persoonlijk. Dat kan door een presentatie te houden, een wedstrijdje te organiseren of simpelweg door aandacht te besteden aan mensen en ze een goed gevoel te geven. Uiteindelijk ken jij je familie het beste, nietwaar?