Top Reisje
Image default
Reizen

Vakantie boeken naar Turkije? Hier moet je aan denken!

Turkije is al jaren een favoriete vakantiebestemming voor Nederlandse toeristen. Vooral de mooie badplaatsen Turkije zijn enorm populair. Ben jij nog op zoek naar een last minute vakantie deze zomer of wil je misschien nog wel iets boeken na het hoogseizoen? Dan is Turkije een prima keus. Maar waar moet je aan denken als je een vakantie naar dit mooie land wilt boeken? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Oriënteer je goed

Turkije is enorm groot. Denk alleen maar aan de verschillende badplaatsen. Het is dan ook belangrijk om je goed te oriënteren in het aanbod. De meeste toeristen kiezen voor een resort in Turkije. Zo zijn ze van alle gemakken voorzien en hoeven ze deze plek zelf niet meer te verlaten. Wil je toch liever zelf op pad in de wat onbekendere steden in Turkije? Wees je dan wel bewust van de cultuurverschillen. Zo kan het zijn dat vrouwen zich op bepaalde plekken moeten bedekken. Lees je daarom goed in voordat je een nieuwe (minder toegankelijke plek voor toeristen) bezoekt, zodat je hun cultuur kunt respecteren.

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Boek dan via een grote reisorganisatie. Zo weet je zeker dat je van hulp wordt voorzien indien dit nodig is en dat alles tot de puntjes is geregeld. Van vervoer van en naar het vliegveld tot een helpdesk als je eenmaal op de plaats van bestemming bent.

Visum kopen

Wat veel mensen niet weten is dat er een visum moet worden gekocht voordat het land betreden kan worden. Het advies is om hiervoor in elk geval vijfentwintig euro contant mee te nemen. Het is ook mogelijk om het visum online te kopen. Zo hoef je eenmaal aangekomen niet meer in de rij te staan. Zeker tijdens het hoogseizoen kan dit prettig zijn. Je hoeft slechts eenmalig een visum te kopen bij een gewone vakantie. Ook bij de terugreis is deze nog gewoon geldig. Pas wanneer je langer dan negentig dagen in Turkije verblijft, ben je verplicht om weer een nieuw visum aan te schaffen.

Gezondheidszaken

Wanneer je een ver land in Europa bezoekt is het tevens belangrijk om ook aan de gezondheidszaken te denken. Het is heel goed mogelijk dat dingen hier net wat anders werken dan thuis of er andere gezondheidsproblemen kunnen ontstaan na een bezoekje aan dit land. Goed om hier rekening mee te houden, zodat je dit zo veel mogelijk kunt voorkomen.

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je het water uit de kranen hier niet kunt drinken. Dit komt niet omdat het water ziekmakende stoffen bevat, maar omdat het water op speciale manier wordt gereinigd. Namelijk met chloor. Het is niet goed om dit in grote getalen te drinken. Daarom is het hier vanzelfsprekend om flessen water te kopen. Je kunt het water uit de kraan wel gewoon gebruiken voor het poetsen van de tanden of het zetten van koffie of thee.

Bij een bezoekje aan een resort is het doorgaans niet noodzakelijk om een vaccinatie te halen. Indien je echt de steden in Turkije gaat bezoeken, kan dit anders zijn. Vraag dit na bij de GGD in jouw buurt om niet voor verrassingen te komen staan. Vaccinaties zijn in elk geval niet verplicht in Turkije.