Top Reisje
Image default
Reizen

Waarom vakanties naar Griekenland zo geliefd zijn

Ah, Griekenland. De mooie Griekse eilanden, de rijke natuur, de knusse dorpjes en de bijzondere stranden maken dit land een zeer populaire vakantiebestemming voor Nederlandse toeristen. Hoewel, niet alleen onder Nederlanders natuurlijk. Het land wordt jaarlijks door toeristen van over de hele wereld bezocht. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ben jij nog altijd op zoek naar een vakantie deze zomer of misschien wel nadat het hoogseizoen weer voorbij is? En ben je benieuwd waarom juist Griekenland misschien wel een hele goede keuze kan zijn? Lees dan snel verder. Wij geven je vier redenen waarom vakanties naar Griekenland juist nu zo enorm populair zijn.

1.      Niet al te ver vliegen

Zeker gezinnen met jonge kinderen vinden het prettig om een fijne zonvakantie te boeken, maar willen hier liever niet al te lang voor vliegen. In dat geval is Griekenland een prima keuze. Vlieg je naar Rhodos? Dan ben je hier al binnen een kleine 3,5 uur vanaf Schiphol. De meeste bestemmingen binnen Griekenland zijn niet langer dan vier uur vliegen. Hierdoor zijn ze heel toegankelijk. En ondanks dat je niet al te lang hoeft te vliegen, stap je wel een geheel andere ‘wereld’ binnen dan Nederland. Zeker in de zomer kun je wel spreken van zonzekerheid en de cultuur en natuur laat je direct voelen dat je écht op vakantie bent. En dat allemaal met slechts enkele uurtjes reistijd vanaf Nederland.

2.      Ook in het laagseizoen prima weer

Het is niet altijd gemakkelijk om binnen Europa van mooi weer verzekerd te zijn. In veel landen is de weersvoorspelling voor juni en na augustus erg onzeker. In Griekenland is het vanaf april tot zeker oktober heel mooi weer en prima vertoeven op de Griekse eilanden. Hierdoor is dit land niet alleen geschikt voor een bezoekje tijdens het hoogseizoen, maar kan hier ook zeker genoten worden van het seizoen in het laagseizoen of tijdens de mei- of herfstvakantie.

3.      Minder duur dan andere toeristische trekpleisters

Veel landen zijn inmiddels toeristische trekpleisters geworden. Denk alleen maar aan sommige plaatsen in Spanje, zoals Mallorca en Ibiza. Logischerwijs zijn hierdoor de prijzen ook sterk omhoog gegaan. Zeker nu met de huidige inflatie. Toch kunnen we stellen dat Griekenland relatief goedkoop is in vergelijking met andere landen. En dat doet zeker niet af aan de gastvrijheid of het eten. De Griekse keuken is bij vrijwel iedereen populair en de liefde van het Griekse personeel voelt als de kers op de taart.

4.      Genoeg te beleven

Misschien denk je bij Griekenland vooral aan de helblauwe zee en de witte stranden, maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Zowel jong als oud kan hier de vakantie van zijn leven vieren. Ga lekker feesten in één van de partyclubs op Kreta of ga eilandhoppen langs de meest prachtige eilanden van het land. Misschien kun je zelfs een overtocht maken naar Turkije! Kortom: genoeg te beleven voor jong en oud.

Extra tip: bezoek ook eens een afgelegen dorpje in Griekenland. Eentje die juist niet al te vaak bezocht wordt door toeristen. Hier vind je vaak de grootste parels op het gebied van natuur en gastvrijheid. Ontdek het échte Grieks leven en knoop gesprekjes aan met de locals. Zo leer je meer dan je ooit had durven dromen over de Griekse cultuur.