Top Reisje
Image default
Reizen

Wat is de meest gebruikte bus voor ombouw naar camper?

De Fiat Ducato is al sinds begin jaren tachtig erg gewild bij camperliefhebbers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de loop van de jaren heel wat verschillende modellen zijn bijgekomen. Als je nu op zoek bent naar Fiat Ducato camper onderdelen om je eigen Fiat Ducato aan te passen of om te bouwen, dan is het goed om te weten wat er allemaal verkrijgbaar is.

Waar let je op bij het kopen van Fiat Ducato camper onderdelen?

Het bouwjaar is niet altijd bepalend als je op zoek bent naar nieuwe Fiat Ducato camper onderdelen. Belangrijker is om te letten op het model van de kampeerauto. Want met alle verschillende upgrades in de loop van de tijd is de kampeerauto ook altijd in een nieuw jasje gestoken. Kijk bij je zoektocht dus vooral naar de kenmerken die je kampeerauto heeft, zeker als je onderdelen online bestelt. Het juiste type kampeerauto is aan de buitenkant onder andere te herkennen aan de koplampen en de zijspiegels. En aan de binnenkant aan het dashboard.

Geef het interieur een nieuw uiterlijk

Zeker als je al een wat oudere kampeerauto hebt, kan het zijn dat je het interieur een beetje wilt aanpassen. Fiat Ducato camper onderdelen voor het type bouwjaar 1982 kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een stijlvol houten inlegdashboard. Of je kiest voor een nieuwe vloermat die gelijktijdig ook een isolerende werking heeft. Voor een nieuwer type van de Fiat kampeerauto kun je de opbergruimte op het dashboard uitbreiden met een extra opbergbak, in dezelfde kleur als het originele dashboard. Hier kan de medepassagier niet alleen een beker of een flesje water in zetten, ook de mobiele telefoon kan neergelegd worden, zonder het risico te lopen dat het in de bochten gaat schuiven.

Praktische Fiat Ducato camper onderdelen

Als je veel met je kampeerauto onderweg bent dan is het ook belangrijk dat je veilig en comfortabel kunt reizen. Bevestig een raamspoiler zodat windgeruis en regenwater minder eenvoudig door het open raam de cabine binnen kunnen dringen. Of kies voor een isolatiedeken voor de motor en raamisolatie voor de voorruit. Je kunt op deze manier zowel kou en warmte onderweg buiten de deur houden of juist binnen houden, afhankelijk of je in de zomer of winter op reis bent. Om onderweg goed zicht te hebben op je medeweggebruikers installeer je een speciale dodehoekspiegel. Ook deze Fiat Ducato camper onderdelen zijn voor verschillende type kampeerauto’s verkrijgbaar.

Bescherm je bezittingen onderweg

Je bent tijdens je vakantie niet altijd dicht in de buurt van je kampeerauto. Kijk daarom bij de speciale Fiat Ducato camper onderdelen die zorgen voor extra zekerheid. Een safe die je onder je stoelconsole kunt plaatsen is natuurlijk een ideale oplossing om je documenten en papieren veilig te bewaren. Maar je kunt ook de sloten van je oudere kampeerauto vervangen door moderne veiligheidssloten. En dan hebben we het niet alleen over de sloten van de portieren. Maar ook over speciale framelocks voor het deurkozijn, de luiken en de achterdeuren.Met de grote keuze aan Fiat Ducato camper onderdelen is er genoeg mogelijkheid om je Fiat Ducato van de beste onderdelen te voorzien en kun je nog jaren op pad met je eigen vertrouwde kampeerauto.