Top Reisje
Image default
Reizen

Single vakantie om nooit te vergeten!

Je aansluiten bij een single vakantie, dat is nogal wat voor veel mensen! Toch heeft een singlevakantie een aantal grote voordelen, nog afgezien van het feit dat je samen met je reisgenoten een hele fijne vakantie gaat beleven.

 

  1. Je leert nieuwe mensen kennen. Vaak ontstaan er mooie vriendschappen en omdat je samen de reis beleeft, deel je ook allerlei mooie ervaringen met elkaar.
  2. Alles wordt voor je geregeld. Hoewel je zelf nog wel wat dingen moet regelen, zorgt de reisorganisatie ervoor dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt. Scheelt nogal wat uitzoekwerk!
  3. Wij weten wat leuk is. Als reisorganisatie met als specialisme singlevakanties weten we als geen ander hoe we van vakanties een succes maken.

Maar, als je dan eenmaal besloten hebt op single vakantie te gaan, waar moet je dan zijn? Welke bestemmingen zijn leuk en waar beleef je je vakantie maximaal?

Wat voor type reiziger ben je?

Het eerst dat je je moet afvragen op het moment dat je een vakantie of rondreis als single wilt boeken, is wat voor soort reis je zoekt. Ben je een echte avonturier? Heb je liever meer excursies maar minder rondreizen? Of wil je juist zoveel mogelijk cultuur snuiven? En, ook niet onbelangrijk: heb je een voorkeur voor een bestemming?

Topbestemmingen voor single vakanties

Natuurlijk is dat helemaal afhankelijk van wat je zoekt. Hieronder een lijstje met populaire reisbestemmingen. Deze zijn gebaseerd op het aantal geboekte groepsreizen in voorgaande jaren:

  1. Zuid-Kroatië – zonder twijfel een heel populaire reisbestemming is Kroatië. Behalve een levendige geschiedenis is er op outdoor-gebied van alles te beleven. Daarnaast heb je barretjes, cafeetjes en grote discotheken om de nacht zo lang te maken als je wilt.
  2. Ierland – ben je meer een cultuurliefhebber en houd je wel van een stevige wandeltocht op zijn tijd? Dan is Ierland een aanrader. Behalve de gezellige pub is Ierland een wandelparadijs met ontzettend veel bijzondere plekjes. Bezoek kastelen, kijk een demonstratie van schaap-herdershonden en meer.
  3. Costa Rica – wil je wat verder weg? Dan is Costa Rica een perfecte reisbestemming. Je sluit je aan bij een avontuurlijke single vakantie. Onderweg maak je prachtige tochten en zijn veel excursies inbegrepen. Costa Rica stelt nooit teleur!
  4. Rondreis Bali – Bali is als eiland enorm aantrekkelijk voor Nederlanders. De combinatie van Aziatisch met een moderne touch zorgt ervoor dat Bali een veilige, prettige plek is om naartoe te reizen. De afwisseling zorgt ervoor dat de Bali rondreis altijd populair blijft.
  5. Toscane – natuurlijk mag Italië niet ontbreken in dit lijstje. Met steden als Florence en Pisa verblijf je in een fijn hotel tussen deze twee steden in. Geniet van heerlijke momenten en maak kennis met cultuur, natuur en een snufje culinair.

Alleen op single vakantie spannend?

Natuurlijk! Alleen op vakantie gaan is even spannend. Je kent niemand, weet niet of anderen samen reizen of niet en je weet nooit helemaal zeker hoe de groep is. De spanning is dus begrijpelijk! Maar, zoals bij alles: je moet een keer de knoop doorhakken.

Mensen die een single reis boeken zijn net als jij op zoek naar een leuke, ontspannen vakantie. Er is altijd goede zin om er een topvakantie van te maken.

Daarnaast bepaalt de bestemming ook het type mens dat de reis boekt. Je kunt je voorstellen dat mensen die naar Costa Rica of Colombia afreizen wel een beetje avontuur in zich hebben. Als mensen naar Canada, Ierland of Noorwegen reizen, heb je waarschijnlijk met natuurliefhebbers te maken.

Maak je dus niet te druk. Iedereen vindt het even spannend vooraf. Gelukkig kun je online kennismaken door je WhatsApp nummer in te voeren. 98% van de single reizigers doet dit ook. Ideaal, want vaak spreken groepen al af voordat ze op reis gaan. Zo leer je je reisgenoten al een beetje kennen.

Dus spannend: zeker! Maar niet spannender dan een nieuwe baan beginnen of een nieuwe studie. In het begin is het altijd even wennen.

Reist dan iedereen solo?

Nee hoor, dat niet. Een deel reist met een vriend of vriendin samen of in een klein groepje. Maar: niemand die boekt vindt het niet leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Minimaal 60% reist sowieso solo. De andere mensen kiezen bewust voor een groepsreis om samen een topvakantie te beleven. Het is nog nooit gebeurd dat niet minimaal 60% solo reisde in een groep.

Reizen met je eigen leeftijdsgroep

Er zijn verschillende aanbieders van rondreizen voor singles. Als organisatie gespecialiseerd in het aanbieden van reizen voor mensen tussen de 18 en 32 jaar oud kun je echter rekenen op een toegespitste reis op je eigen leeftijdsgroep. Er reizen geen oudere mensen mee, dus je komt altijd in een relatief jonge groep terecht.

Dit maakt dat er altijd wel iemand een drankje met je wilt doen. Daarnaast is het tempo van de groepsreizen ook hoger dan bij reizen met een meer gemengd gezelschap.

Het zorgt er ook voor dat we excursies en activiteiten inbegrepen kunnen laten zijn bij je reissom die ook een beetje avontuur brengen! Zo boek je altijd een afwisselende single-vakantie en geniet je van een reis die een beetje op tempo is.

Omdat er altijd excursies inbegrepen zijn is het ook veel minder zo dat ieder zijn eigen gang gaat. Je hebt samen met de groep een deel van de activiteiten. Buiten het programma om kun je zelf nog van alles doen ook. Er is genoeg tijd om zelf dingen te doen, maar het is ook prettig om een stukje vastomlijnd programma te hebben daarnaast.

https://www.simi-reizen.nl/singlereizen/singlereis.html