Top Reisje
Image default
Reizen

Efficiënt inpakken voor je volgende reis

Niemand wil teveel tijd besteden aan het inpakken van koffers als ze op reis gaan. Dit geldt vooral voor zakenreizen, waar elke seconde telt. Het organiseren van je koffer en weten wat je wel en niet moet inpakken, is absoluut een game changer als het gaat om reizen. Hier volgen enkele tips die je kunt gebruiken voor je volgende reis.

Neem niet te veel mee

De belangrijkste manier om ervoor te zorgen dat je efficiënt reist, is om niet te veel spullen mee te nemen. Er zijn verschillende redenen waarom dit belangrijk is. Ten eerste zal het je reis fysiek gemakkelijker maken. Je bagage is niet onnodig zwaar door overtollige items. Als je bagage aanzienlijk minder weegt dan de tassen van anderen wanneer mensen, kun je sneller door de beveiliging komen. Als je niet teveel meeneemt heb je ook ruimte over voor souvenirs en andere spullen die je op reis koopt. Je wilt niet dat die kostbare aandenkens samen met al je andere spullen in een koffer worden gepropt. Pak ze in plaats daarvan apart in, zodat ze veilig kunnen blijven tot je weer thuis bent. Deze tip kun je ook toepassen als je spullen in een kinderkoffer inpakt als je met je kinderen op reis gaat. Kinderen zijn namelijk geneigd om zoveel mogelijk spullen mee te nemen. Let hier dus goed op.

Gebruik organizers

Gebruik een organizer om je kleding te ordenen. Het is de gemakkelijkste manier om orde op zaken te stellen wanneer je haastig probeert in te pakken voor een reis. Je kunt organizers gebruiken voor gevouwen shirts, broeken en ondergoed. Organiseer je toiletartikelen met behulp van een toilettas of een plastic zak. Met het gebruik van organizers zal je kleding minder gekreukt zijn bij het uitpakken. Daarnaast is alles makkelijk te vinden als je iets nodig hebt.

Pak niet meer dan 1 extra paar schoenen in

Je mag niet meer dan één extra paar schoenen inpakken. Je kunt natuurlijk 2 paar schoenen meenemen als je voor een langere tijd op reis gaat, maar overdrijf het niet. Schoenen nemen namelijk veel ruimte in beslag. Voor een korte reis hoef je geen extra schoenen in te pakken. De schoenen die je draagt zijn genoeg.