Top Reisje
Image default
Reizen

Op vakantie met de caravan, tips!

Heerlijk op vakantie met de caravan, wie wil dit nu niet? Veel Nederlanders genieten elk jaar weer van de vakantie met de caravan. Voor sommige mensen is het echter ook een beetje lastig, want op vakantie met de caravan is wel degelijk anders dan een andere vakantie. Wil je optimaal en ontspannen op vakantie met de caravan, lees dan deze tips.

Belaadt de caravan niet te zwaar

Het is heel verleidelijk om de caravan met spullen vol te proppen ‘je weet maar niet waarvoor je het nodig hebt’. Alleen dit kan ook voor een groot gevaar zorgen. Je ziet soms nog steeds, vooral bij de heuvelachtige gebieden, dat de caravan te vol beladen is. Het gevolg? De caravan slingert dan van links naar rechts, de motor sputtert en in het ergste geval gaat de caravan op zijn kant… Met alle gevolgen van dien. Kijk dus op het kentekenbewijs wat het maximale trekgewicht is en blijf daar wat onder. Dan heb je nog wat ruimte voor eventuele souvenirs. Denk er ook aan dat een voortent, gasflessen en een reservewiel ook gewicht kosten. Een gevulde watertank is ook handig, maar kost ook gewicht. Verdeel de spullen goed links en rechts. Anders ga je namelijk net zo goed slingeren.

Zet de caravan goed recht

Dat wil zeggen: zet de caravan waterpas. Denk hierbij aan het meenemen van twee waterpassen tussen de caravan en de auto, maar ook aan een setje gele gekromde hulpstukken. Deze hulpstukken kun je kopen bij kampeerwinkels en zorgen ervoor dat je ook op een schuine plek recht kunt staan.

Controleer de caravan op tijd

Het is ook belangrijk om een caravan een week van tevoren te controleren. Doet alles het nog? Het is heel vervelend als je er op de camping achter komt dat bijvoorbeeld het rubberen slangetje naar de gastank is verdroogd.

Tip van hwww.muhastacaravans.nl

Een laatste tips van www.muhastacaravans.nl: een toilettank kan enorm stinken. Wil je het een beetje fris houden, geeft www.muhastacaravans.nl aan, om dan wat caravantoiletvloeistof erbij te doen. En neem dan ook een gieter mee, aldus www.muhastacaravans.nl. Zo kun je het water makkelijk bijvullen.