Top Reisje
Image default
Motorfietsen

De voordelen van een scooter ten opzicht van een speed pedelec

Je ziet ze steeds vaker, de speed pedelec. Toch zijn er heel veel mensen die nog altijd de voorkeur geven aan een scooter, in plaats van dat ze kiezen voor een speed pedelec. Maar wat zijn de voordelen van een scooter eigenlijk in vergelijking tot een speed pedelec? Om dit verder uit te zoeken, hebben we een aantal belangrijke aspecten van beide voor je op een rijtje gezet. Het lijkt namelijk weinig tot geen verschil tussen beide, maar deze zijn er dus wel degelijk. 

 

De actieradius

Wanneer je kiest voor een scooter die rijdt op benzine, dan is de actieradius een stuk hoger, dan wanneer je kiest voor een fiets. Afhankelijk natuurlijk van het type fiets dat je kiest. Een scooter rijdt gemiddeld 1 op 20, waar je met een volle tank gemakkelijk 150 tot 200 kilometer kunt rijden. Heb je een speed pedelec, dan is dit vaak maximaal 60 tot 100 kilometer, afhankelijk van de accu waarvoor je gekozen hebt. Dit verschil kan van essentieel belang zijn in je uiteindelijke keuze om met de fiets of scooter naar je werk toe te gaan.

 

Je hoeft niet te wachten

Op het moment dat je een scooter hebt die op benzine rijdt en  deze is (bijna) leeg, dan is het natuurlijk heel gemakkelijk en snel om de tank weer vol te gooien. Heb je een elektrische fiets, dan is het vaak een paar uur wachten voordat je weer een volle accu hebt. Nu is dit niet zo heel erg als je je fiets keurig ‘s nachts achter de lader doet, maar wanneer je dit vergeet, dan kun je je fiets natuurlijk niet even snel opladen. De overeenkomsten tussen beide is overigens het dragen van een helm, zo dien je scooterhelmen te dragen op een scooter die een geel kenteken hebben en zijn ook Speed pedelec helmen verplicht op een fiets.