Top Reisje
Image default
Modellen

Wat je moet weten over laserontharing

Ongewenste haargroei is enorm vervelend. Het betekent dat je om de zoveel dagen aan de slag moet met wax of met een scheermesje. Dat is niet praktisch, kan voor heel wat irritatie zorgen en bovendien is er een andere oplossing. Als je zeker weet dat op een bepaalde plek op jouw lichaam je echt geen haartjes meer wilt kan je kiezen voor laserontharing. Deze techniek komt erop neer dat je de haarzakjes blootstelt aan laserpulsen en ze op die manier klein krijgt.

Wat zijn de voordelen van laserontharing?

Laserontharing is een techniek die het lichaamshaar doet verdwijnen. Het is wel nog altijd iets anders dan permanente ontharing. Als er wordt gewerkt met een laser komt het erop neer dat de haargroei stopt tot op het punt dat je gewoon niet meer hoeft te scheren. Dat gemak van je niet meer bezig te moeten houden met mogelijke haartjes op ongewenste plekken is een eerste grote voordeel. Daarnaast is het ook zo dat je laser ontharen op elke mogelijke plek op het lichaam kunt toepassen en de behandeling bovendien vrij snel kan gebeuren. Of je nu op zoek bent naar ontharing op jouw armen, bikinilijn, borst, buik, gezicht of nog ergens anders: het is mogelijk. Ten slotte is het ook zo dat de behandeling quasi volstrekt pijnloos is. Je hoeft dus geen schrik te hebben van het doembeeld van veel pijn.
 

Zijn er nadelen?

Het is mogelijk dat je na een behandeling een beetje last hebt van irritatie van de huid. Dit is echter zeker geen al te pijnlijk neveneffect en kan voorkomen worden door de instructies van professionals goed op te volgen. Als je alle voorzorgsmaatregelen neemt kan je in principe vrij pijn- en irritatieloos de dagen na de behandeling doorkomen. Daarnaast is er natuurlijk ook een prijskaartje aan verbonden maar daar staat tegenover dat je een leven lang haarloos blijft. Dat betekent dat je ook heel wat geld uitspaart dat gaat naar wax, scheermesjes en aanverwanten.
 

Kan het voor iedereen?

Vandaag de dag kunnen alle huidtypen behandeld worden met de laser. Bij een professioneel bedrijf gaat de huid ook op voorhand goed onderzocht worden zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Bovendien is het ook zo dat er altijd op voorhand een test wordt uitgevoerd voor de behandeling echt ingezet wordt. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat het resultaat naar behoren is. Enkel donshaar en grijs haar zijn haartypes die moeilijker te verwijderen vallen. Ook hier zijn echter oplossingen voor. Bekijk dit kennisartikel voor meer informatie.