Top Reisje
Image default
Anders

Welk Grieks eiland is het populairst onder de Nederlandse vakantiegangers?

Het Griekse eiland Rhodos is het populairst onder de Nederlandse vakantiegangers. Dit blijkt uit onderzoek van het ANVR. In totaal brachten ruim 1,5 miljoen Nederlanders een bezoek aan Griekenland in 2016. Van alle Griekse eilanden was Rhodos het meest populair, gevolgd door Kreta en Zakynthos.

Bekende feiten over Rhodos

De vliegtijd naar Rhodos is ongeveer drie uur. Vanaf juli tot en met begin september schijnt het er gemiddeld 30 tot 35 uur per week zon. Het eiland kent vele stranden, waarvan de meeste ideaal zijn voor kinderen. Ook is Rhodos rijk aan culturele bezienswaardigheden, zoals de oude stad en de Akropolis van Lindos.

Met kinderen naar Rhodos

Als u met kinderen op vakantie gaat, is Rhodos een prima bestemming. Het eiland heeft vele stranden en in de meeste gevallen zijn deze ook erg geschikt voor kinderen.

Daarnaast kent Rhodos een rijke cultuur, met bezienswaardigheden zoals de oude stad en de Akropolis van Lindos. Ook zijn er genoeg leuke activiteiten te doen op Rhodos, waaronder watersporten, fietsen en wandeltochten.

Zwembaden op Rhodos

Met kinderen kun je perfect naar verschillende zwembaden. Zo heb je bijvoorbeeld het Aqualand in Rhodos-stad, maar ook op diverse plaatsen langs de kust zijn er leuke baden te vinden. Zoek je een rustig strand om even af te koelen? Ook dan is Rhodos een goede keus.

Stranden op Rhodos

Op Rhodos vind je vele stranden. De meeste stranden liggen aan de noordkust van het eiland en zijn ideaal voor kinderen. Er is altijd wel een plekje waar je lekker in de schaduw kunt liggen of waar de kinderen veilig kunnen spelen.

Wil je liever naar een strand aan de andere kust van het eiland? Dat is mogelijk, want overal langs de west- of zuidkust vind je wel een strand waar van alles te doen is.

Reisorganisaties op Rhodos

Veel Nederlandse reisaanbieders bieden Rhodos aan als bestemming. Zo kun je gemakkelijk een vliegticket en hotel boeken of één van de all-inclusive pakketten. Ook zijn er veel excursies te boeken, zoals een dagje naar Athene of een zeiltocht voor het hele gezin.

Eten op Rhodos

Op Rhodos kun je erg goed uiteten, omdat er veel leuke restaurantjes te vinden zijn. Op de meeste plekken is eten niet duur en vaak kun je ook nog eens kiezen uit verschillende keukens. Ga je naar Rhodos, probeer dan zeker de Griekse specialiteiten te proeven!

Fijne vakantie!