Top Reisje
Image default
Klimmen

Drie redenen om een safari op je bucketlist te zetten

Drie redenen om een safari op je bucketlist te zetten

Een bucketlist is natuurlijk iets heel persoonlijks. Je kunt er bovendien van alles opzetten, van hele kleine dingen zoals vliegeren op het strand van Scheveningen, tot een reis rond de wereld maken. Maar om je doelen een beetje haalbaar te houden, zodat je ook daadwerkelijk wat dingen kunt afvinken, is het slim om het een beetje op te delen. Wat volgens ons zeer zeker niet mag ontbreken op die lijst? Een avontuurlijke safari! Hieronder lees je waarom dat is.

The big five in hun natuurlijk habitat

De meeste mensen hebben wel eens een olifant in de dierentuin gezien. En ook de ander dieren uit de big five, het luipaard, de neushoorn, de leeuw, en de buffel, kun je hier tussen de hekken aantreffen terwijl je er rustig met je Kipling tas doorheen loopt. En hoewel dat al heel erg mooi is, ook al is het in gevangenschap, is het niet te vergelijken met het zien van deze dieren in hun natuurlijke omgeving. Hoewel je de dieren vaak in een natuurpark ziet, en hier soms wel enige aanpassingen gedaan zijn zodat toeristen het park goed kunnen doorkruisen, leven de dieren hier zoals ze dat altijd hebben gedaan. Waardoor de kans ook veel groter is dat je natuurlijk gedrag ziet dan in een dierentuin. Bovendien maakt de indrukwekkende natuur de ervaring nog intenser.

Een leerzaam avontuur

Laat je schooltas heren of dames maar thuis want je leert veel meer over de dierenwereld, biologie en het klimaat wanneer je het zelf ervaart. Vooral voor kinderen is een safari natuurlijk een grote leerzame reis. Maar helemaal wanneer je een safaritocht boekt met een gids zul je versteld staan van de kennis over de dieren en de natuur en de enthousiaste manier waarop deze mensen de informatie over weten te brengen. We genieten natuurlijk ook van een goede documentaire van David Attenborough, maar de televisie is werkelijk niet te vergelijken met een real live experience. Dit zijn herinneringen die je je hele leven met je meedraagt. Eigenlijk is dat onbetaalbaar.

Kamperen in luxe of lekker basic

Wanneer je je zinnen op een safari hebt gezet betekent dit vaak niet dat je zomaar met je rugzak Eastpak de natuur in kunt wandelen en een tentje op kunt zetten waar je maar wilt. Al kun je wel voor primitief gaan, het is ook helemaal mogelijk om in luxe te verblijven voor je vroeg in de ochtend in een jeep stapt om de big five te gaan spotten. De wildparken en reservaten zijn vaak zo groot dat er allerlei mogelijkheden zijn. Zo kun je ergens binnen een omheining je tentje opzetten zodat je wel met een gerust hart kunt slapen, maar je kunt ook in een zacht hotelbed liggen met uitzicht op een druk door dieren bezochte drinkplaats. Je kunt het dus zo basic of luxe maken als je zelf wilt, of kunt betalen. De ervaring leert wel dat hoewel luxe en rust natuurlijk heel ontspannen zijn, je toch echt wel iets mist als je niet op zijn minst een nachtje doorbrengt in een tentje. Alleen dan hoor je echt alle dieren geluiden en voel je je meer één met de natuur.

 

Gerelateerde artikelen

De beste klimschoenen

De grotten van Can Marça op Ibiza bezoeken