Top Reisje
Image default
Klimmen

De grotten van Can Marça op Ibiza bezoeken

De grotten van Can Marça op Ibiza bezoeken

Grotten bezoeken zijn één van de meest populaire toeristische dingen om te doen ter wereld. Ze bieden bezoekers natuurlijk ook een unieke ervaring die nergens anders te vinden is. Logisch ook, er zijn weinig grotten in Nederland. Tijdens jouw zonvakantie op Ibiza kan je ook de grotten bezoeken.

Can Marça op Ibiza

Sommige grotten, zoals Can Marça op Ibiza, trekken al eeuwenlang toeristen omdat ze prachtig en indrukwekkend zijn. een goed fototoestel wordt dan ook nooit vergeten als er een grot wordt bezocht.

Can Marça is een unieke plek vanwege zijn natuurlijke kalksteengrotten. Ze worden al eeuwenlang door mensen gebruikt voor onderdak, religieuze doeleinden en om voedsel op te slaan. De grotten hebben verbazingwekkende druipsteen- en stalagmietenformaties die een lust voor het oog zijn. De geschiedenis en betekenis van de grotten is iets dat ze zo speciaal maakt.

Kies voor een goede gids

Deze populaire attractie van Ibiza verken je met een gids. Je  ontdekt unieke verhalen over haar verleden. Deze grot behoort namelijk tot een van de oudste grotten van Ibiza.

De grotten kunnen wel meer dan duizenden jaren oud zijn . Hierdoor heeft de grot door die jaren heen prachtige stalagmieten en stalactieten. Deze stalagmieten en stalactieten zijn hangende en staande druipstenen.

De watervallen zijn versteend. Prachtig om te zien en zeker meerdere foto’s waard. De grot werd ontdekt door de Belgische Jean-Pierre van der Abeelle en daarvoor werd de Can Marça gebruikt door smokkelaars. Deze smokkelaars gebruikte de grot rond 1945 als goed plek om smokkelwaar te verstoppen.

Je kunt nog steeds de rode en zwarte markeringen zien. Deze hadden de smokkelaars geschilderd om te vluchten uit de grot. Dit wordt jou allemaal verteld en uitgelegd door een lokale gids in de haven van San Miguel.

Grotten bezoeken op Ibiza

Ik bezocht de grotten met een groep vrienden en we hadden een geweldige tijd. De grotten zijn een beetje moeilijk te vinden, maar toen we eenmaal doorhadden waar ze waren, hadden we een perfecte plek voor een dagje uit gevonden.

De grotten zijn behoorlijk verbluffend en er zijn genoeg plekken om te verkennen. De geschiedenis van de grotten vond ik erg interessant en ik ben blij dat ik ze heb kunnen bezoeken.

Mijn ervaring met het bezoeken van de grotten was alles waar ik op had gehoopt. De grotten zijn een must-do als je op Ibiza bent en ik zou je zeker aanraden om ze te bezoeken. Ook nog even een last minute naar Ibiza? Doen! Het gaat om de momenten en niet om de centen.