Top Reisje
Image default
Reizen

Waar moet je rekening mee houden als je met een huurauto door Mexico rijdt?

Mexico is een prachtig land in Amerika. Als je van roadtrips houdt, dan zal een autorit door Mexico een leuke ervaring zijn. Je krijgt de kans om door woestijnen vol cactussen te rijden, de oude ruïnes te bezoeken en de prachtige kleurrijke steden van Mexico te verkennen.

De perfecte roadtrip door Mexico doe je met een huurauto. De wetten om een ​​auto te huren in Mexico zijn relatief eenvoudig en het proces is hetzelfde als waar ook ter wereld. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Mexico, waaronder Avis, Hertz en SIXT. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn om een auto te mogen huren in Mexico. Ook moet je minimaal twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Soms moeten bestuurders onder de 25 jaar een toeslag voor jonge bestuurders betalen, hoewel de exacte regels verschillen afhankelijk van het autoverhuurbedrijf dat u kiest. Het is het beste om een ​​autoverhuurvergelijking te doen, zodat u de prijzen en aanbiedingen kunt bekijken om een ​​goedkope huurauto te selecteren, lees meer op Autoprio. Nu alles op zijn plaats is, is het tijd om aan je roadtrip door Mexico te beginnen.

Iedereen denkt erover na om de mooiste route te kiezen tijdens een reis door elk land, en in Mexico is er geen gebrek aan natuurlijke schoonheid en panoramische uitzichten. Als je Mexico voor de eerste keer bezoekt, of als je enthousiast bent om de oude Maya-ruïnes te bekijken waar het land beroemd om is, kan de beste route zijn om je reis naar Cancun te beginnen en te eindigen in Puerto Morelos. Dit is een lange route van meer dan 1000 kilometer, maar hij voert je langs een aantal fascinerende bezienswaardigheden op het schiereiland Yucatan. Je krijgt jungleruïnes en cenotes te zien (beroemde kalkstenen sinkholes in Mexico).  Je kunt ook vele oude koloniale steden en witte zandstranden verkennen terwijl je met jouw huurauto langs de aquamarijnkust van het land rijdt.

Ten westen van Cancun zie je de majestueuze ruïnes van Chichen Itza. Je kunt hier het best ’s ochtends heengaan, om drukte te voorkomen. Stop ook bij Merida, de koloniale hoofdstad van Yucatan. Hier kun je genieten van heerlijk lokaal eten en opgaan in de cultuur van de stad.

Als je in Mexico rijdt moet je onthouden dat je niet op een bepaalde weghelft hoeft te rijden. Vaak zie je bestuurders van de ene baan naar de andere baan gaan om zo door het verkeer te sneaken. Het is verstandig om hierop te letten als je autorijdt in Mexico.

Welke route je kiest tijdens het rijden in Mexico tijdens je roadtrip hangt uiteindelijk af van hoeveel tijd je hebt. Nog iets om over na te denken voordat je een auto huurt in Mexico, is dat verzekering verplicht is in het land. Tijdens het huren van een auto kun je in de problemen komen met de politie als je niet verzekerd bent. Dus wees veilig en denk na over alle dingen die je moet meenemen om een ​​veilige en plezierige roadtrip door Mexico te hebben.