Top Reisje
Image default
Reizen

Tips voor een verrassende en onvergetelijke rondreis door Lapland

Lapland is niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, maar de grootste regio van Finland herbergt veel verrassingen in alle jaargetijden. Het beste ontdek je dit gebied, waarvan Rovaniemi de hoofdstad is, door het maken van een rondreis.

Een avontuurlijke huskysafari

Door middel van een rondreis Lapland ontdekken werkt even inspirerend als rustgevend. De natuur is op veel plekken ongerept, de lucht schoon en het landschap ongeveer 100 keer diverser dan in Nederland. Dat zie, hoor, ruik, voel en proef je tijdens een winterse huskysafari. Deze mooie en lieve honden, enthousiast blaffend omdat ze weer een stuk mogen rennen, slepen je slee voort terwijl jij de omgeving bewondert. Dit is echt een kick! Een lunch bij het kampvuur is vaak inbegrepen. Hoe ruig en natuurlijk wil je het hebben?

Knivskjellodden, het noordelijkste punt van Europa

Knivskjellodden is het noordelijkste punt van Europa, waar je tijdens een wandeling gigantische kliffen en imposante, massieve bossen bezichtigt. Spot daar de vele rendieren met hun indrukwekkende geweien, en misschien zelfs een beer. Kijk eenmaal in Knivskjellodden uit over de Noordelijke IJszee. Het strand is hier het hele jaar door een fijne plek om te vertoeven!

Wonderen der Natuur: de middernachtzon en het Noorderlicht

Tijdens de zomermaanden gaat de zon niet onder en zit je zelfs in het midden van de nacht nog in de stralende zon – opnieuw een gewaarwording hoe noordelijk je je bevindt. En dan is er natuurlijk het befaamde en wonderlijke Noorderlicht, dat je eerder tijdens de wintermaanden zult spotten omdat de nachten dan langer zijn. De dansende, groene lichtstralen staan op menig bucketlist, en we kunnen niet garanderen of je deze kunt afvinken. Het idee dat je oog in oog mee kan komen te staan is echter al opwindend genoeg.

Stad van de Kerstman: Rovaniemi

De hoofdstad van Lapland heet zoals gezegd Rovaniemi en deze is vooral bekend als woonplaats van de Kerstman. Deze kun je de hand schudden in het Santa Claus Village, hier wordt tevens alle wereldwijde post bezorgd die gericht is aan de kindervriend. Santapark, museum Arktikum, duurzaamheids-walhalla Pilke Science Centre en het Korundi House of Culture zijn tips, maar ook winkelen en rondkijken in het centrum is de moeite waard.

Overnachten in een mökki

Jaarrond zijn overnachtingen in een mökki zowel comfortabel als een bijzondere ervaring. Mökki’s zijn houten vakantiehuisjes die de inwoners verhuren zolang ze er zelf geen gebruik van maken. Meestal zijn ze voorzien van een sauna en open haard. Je kruipt er ’s winters lekker weg, terwijl je er ’s zomers een verfrissende duik in een meer neemt. Kan het romantischer?

Gerelateerde artikelen

Single vakantie om nooit te vergeten!

Ultieme comfort voor je trouwe maker

Met welke reisorganisatie heb je de beste reiservaring tijdens je rondreis!