Top Reisje
Image default
Reizen

De betekenis van de Molukse en Amerikaanse vlag

De Molukse vlag is een rode vlag met aan de linkerkant 3 verticale banen in de kleuren blauw, wit en groen.  Blauw is een kleur die staat voor de zee, de overvloedige vruchten en de trouw van het volk aan hun land. Wit staat symbolisch voor de puurheid van het conflict en de vrede die hoog wordt houden. De kleur groen staat voor een weelderig en vruchtbare omgeving die de mens voorziet van voedsel en veiligheid. De kleur rood staat voor het bloed en vuur dat de Zuid Molukken vergoten om zichzelf te beschermen tegen indringers van buitenaf. Voor velen van deze mensen hebben de kleuren nog steeds een significante symbolische en inhoudelijke betekenis.

 

Betekenis van de kleuren van de Amerikaanse vlag

Elk van de drie kleuren rood, wit en blauw heeft een specifieke betekenis voor het land. Laten we eens kijken wat elke kleur betekent. Rood staat voor vasthoudendheid en moed. Het verwijst eenvoudigweg naar de buitengewone moed die veteranen tonen wanneer ze worden geconfronteerd met gevaar, vooral tijdens gevechten. Rood symboliseert volgens sommigen het bloed dat patriotten tijdens de oorlog vergieten. Rood kan ook staan ​​voor de bereidheid om een ​​offer te brengen. Wit staat voor onschuld en zuiverheid, en het Amerikaanse geloofssysteem is gebaseerd op goede bedoelingen en idealen. Blauw staat symbool voor gerechtigheid, vasthoudendheid en waakzaamheid. De kleur blauw vertegenwoordigt de waarde van een rechtvaardige en eerlijke natie en is te zien op de Amerikaanse vlag.

 

De sterren en strepen

Vele mensen weten niet wat wat de betekenis is van de sterren en strepen op de Amerikaanse vlag. Wat betekenen de sterren en strepen? De sterren en strepen zijn belangrijk om te onthouden. De vijftig witte sterren vertegenwoordigen de vijftig staten van de Verenigde Staten. Op 4 juli 1960 werd de laatste ster toegevoegd aan het ontwerp van de vlag om Hawaii te vertegenwoordigen. De Amerikaanse vlag heeft zes witte strepen en zeven rode strepen. Deze eren de oorspronkelijke dertien staten (ook bekend als de voormalige Britse koloniën). Deze symbolen vertegenwoordigen aanzienlijk meer wanneer ze samen worden genomen. De strepen op de vlag zijn ontworpen om op zonlicht te lijken, terwijl de sterren bedoeld zijn om de lucht te symboliseren.

https://www.vlaggenclub.nl/