Top Reisje
Image default
Anders

Het boeken van een reis tijdens de overgang

Het boeken van een reis tijdens de overgang

Het boeken van een reis tijdens de overgang kan een grote stap zijn. Je moet van alles regelen voor je reis, maar je hebt ook nog eens last van de overgang. Misschien heb je veel klachten en weet je niet wat een wijze keuze is. 

Gelukkig hoef je tijdens de overgang echt je reis niet uit te stellen. Er zijn verschillende manieren om je reis goed in te gaan en er toch wat leuks van te maken. Je klachten zouden je leven niet mogen leiden. 

Weet waar je last van hebt

Als eerste is het belangrijk dat jezelf weet waar je last van hebt. Heb je last van opvliegers? Dan is dit erg vervelend. Je weet dan dat het vanuit de overgang komt. Op het moment dat de klachten echt van de overgang komen, kan je aan de slag gaan. 

De overgangsklachten zijn natuurlijk vervelend, maar als je weet waar het vandaan is het makkelijker om er mee om te gaan. Je weet dan dat je verder niet ziek bent. Je lichaam is namelijk hard aan de slag voor jou waardoor je in de overgang terecht komt. 

Daarom is het verstandig om voor jezelf te beamen dat je last hebt van de overgang. Op die manier kun je het makkelijker accepteren. Zodra je iets accepteert, wordt het voor jezelf veel makkelijker om er daadwerkelijk mee om te leren gaan. Je voelt je door het te beamen al een stuk lekkerder in je vel. 

Ontspanning is erg belangrijk 

De ontspanning tijdens de overgang is erg belangrijk. Uiteraard is ontspanning in elk stadium van ons leven erg belangrijk. Je lichaam kan dan even opladen om daarna weer aan de slag te gaan. Door de juiste ontspanning voel jij je veel beter. 

Hoelang duurt de overgang?” is een vraag die erg vaak gesteld wordt. Dit komt doordat de ontspanning tijdens de overgang gewoon een stuk moeilijker is en je wil er zo snel mogelijk vanaf zijn. De overgang is voor iedereen anders waardoor het moeilijk is om te schatten wanneer jij er af bent. 

Door gebruik te maken van ontspanningsoefeningen, wordt het makkelijker om te leren omgaan met de klachten. Je kan als je ontspannen bent veel eenvoudiger op reis en met veel meer plezier. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. 

Helpen er dingen tijdens de overgang?

Op het moment wil je uiteraard zoveel mogelijk van de overgang vermijden. Op een gegeven moment ga je toch verschillende klachten ervaren. Er zijn dan enkele dingen die je kunnen helpen om er een stuk makkelijker doorheen te komen. 

Het is vooral belangrijk dat je een goede balans in jouw eetpatroon vindt. Het eten is voor je hormonen een sleutel tot succes. Hoe beter jouw eetpatroon is, hoe minder last jij van je overgang blijft houden. 

Je moet bijvoorbeeld voldoende vitaminen binnen krijgen, maar je moet ook zeer gevarieerd eten. Op die manier zorg je ervoor dat jouw lichaam genoeg bouwstenen heeft om alle hormonen weer op een rijtje te krijgen.