Top Reisje
Image default
Anders

Natuurlijke shampoo: 4 redenen om het te gebruiken

Natuurlijke haarverzorging is misschien wel een van de grootste beautytrends van dit moment. Maar hoewel er een overvloed is aan producten, waaronder “essentiële” shampoos en conditioners, is er nog steeds een verrassend gebrek aan duidelijke informatie over waarom we ze zouden moeten gebruiken.

Wat is natuurlijke haarverzorging?

Eenvoudig gezegd, natuurlijke haarverzorgingsproducten gebruiken, net als hun tegenhangers op het gebied van huidverzorging, uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Waarom? Met de recente vooruitgang in de wetenschap komen we erachter dat synthetische (door de mens gemaakte) chemicaliën die voortdurend aan de meeste shampoos en conditioners worden toegevoegd, niet goed zijn voor onze huid of het milieu.

Met een groeiende voorkeur voor zelfgemaakte en ambachtelijke producten, kiezen milieubewuste consumenten steeds vaker voor natuurlijke alternatieven als het gaat om haarverzorging.

Ongeacht wat er op het etiket staat, controleer altijd de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het echt om een natuurlijk en veganistisch product gaat. Zoek naar heilzame ingrediënten zoals aminozuren, natuurlijke oliën (bijv. zonnebloemolie, arganolie of kokosolie) en glycerine.

Top redenen om een natuurlijke en vegan shampoo te kiezen

1. Versterkt fijn haar
Natuurlijke etherische oliën kunnen de kwaliteit en de dichtheid van het haar helpen verbeteren, waarbij rozemarijn en lavendel de belangrijkste zijn. Studies wijzen uit dat rozemarijnolie de bloedsomloop verhoogt, terwijl lavendelolie een sterke haargroei bevordert.

2. Kalmeert een geïrriteerde hoofdhuid
Gevoelige hoofdhuid kan geïrriteerd en schilferig worden door de ophoping van synthetische chemicaliën. Er is echter aangetoond dat natuurlijke ingrediënten in een anti roos shampoo een gunstige invloed hebben op de ontstoken huid, waardoor roos vermindert en bepaalde schimmels en bacteriën worden bestreden.

Om de voordelen van een olie ten volle te benutten, masseer je de shampoo natuurlijk zachtjes met jouw vingertoppen in de hoofdhuid voordat je hem uitspoelt.

3. Hydrateert droog haar
Het schuim van chemicaliën in shampoo kan de natuurlijke vettigheid van het haar wegnemen en het uitdrogen, wat pluis en gespleten haarpunten veroorzaakt. Amandel- en arganolie staan bekend om hun voedende eigenschappen, waardoor de vezel wordt omhuld met een waterdichte laag die het haar ook een gezonde glans geeft.

4. Duurzaam met het milieu
Natuurlijke shampoos hebben een milieubewuste aanpak, het gaat erom dat natuurlijke ingrediënten waar mogelijk duurzaam en lokaal worden ingekocht, meestal met recycleerbare verpakkingen.

Gerelateerde artikelen

Tips voor het wassen van je bikini

Vakantie Noord-Holland

Alles wat je moet weten om glad haar te krijgen