Top Reisje
Image default
Wegen en snelwegen

De voordelen van een jachtmakelaar

Je boot verkopen met behulp van een jachtmakelaar, daar zitten verschillende voordelen aan. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan verder, want in dit artikel zetten we een paar punten op een rijtje, zodat je precies weet hoe een jachtmakelaar jou kan helpen!

Snel een match

Een jachtmakelaar weet precies wat er speelt op de bootmarkt. Daarnaast heeft een makelaar een groot netwerk, waardoor de kans groot is dan je jacht snel verkocht wordt. Een jachtmakelaar weet bovendien de juiste mensen te bereiken via social media, zoals Instagram, Facebook en speciale websites voor de verkoop van jachten in het binnen- en buitenland. Door een makelaar in te schakelen, bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite en is de jacht zo verkocht.

Verkoophaven

Een ander voordeel van een jachtmakelaar: je kunt je boot stallen in verkoophaven Willemstad; hier liggen verschillende boten en jachten die via de makelaar verkocht worden. Potentiële kopers krijgen de kans om de jacht in alle rust te bezichtigen en een weloverwogen keus te maken. Doordat de boot in een verkoophaven ligt, kun je de bezichtigingen laten doen door de makelaar; je hoeft er zelf dus niet voor aanwezig te zijn en hoeft je agenda niet om te gooien. 

Begeleiding

Het verkopen van je jacht kan een lastige en tijdrovende klus zijn. Je moet een goede verkoopprijs vaststellen, de boot promoten en bezichtigingen regelen, waarbij je kopers veel informatie geeft over wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen boot bezit. Dat is nog maar het begin; wanneer een koper de jacht wilt overnemen, dan zal er een contract opgesteld moeten worden dat voldoet aan alle regels. Om ervoor te zorgen dat je verkoop rechtsgeldig is, kun je dit het beste laten doen door een makelaar. Daarnaast kan een makelaar een taxatie van de jacht uitvoeren en aan de hand daarvan de juiste verkoopprijs bepalen; door een makelaar in de arm te slaan, weet je 100 procent zeker dat het verkoopproces goed verloopt!