Top Reisje
Image default
Anders

Verschil hypotheekadviseur en financieel adviseur

Ben jij al bekend met de verschillen tussen de financieel adviseur en de hypotheekadviseur? Een financieel adviseur helpt je bij het vinden van een passend antwoord op een specifieke persoonlijke vraag. Ook helpt deze adviseur je bij het vinden van een product dat hier het beste bij aansluit. De financieel adviseur verkoopt daarom een brede variëteit aan financiële producten. Je mag bij een financieel adviseur aan verscheidene zaken denken. De financieel adviseur treedt op als schakel tussen hypotheekverstrekker en klant. Net als de specifieker georiënteerde hypotheekadviseur analyseert de financieel adviseur je financiële situatie en levert vervolgens passend advies. Een adviseur werkt geheel onafhankelijk en kan je een hypotheek van elk type geldverstrekker aanbevelen, afhankelijk van jouw financiële situatie. Voor geheel onafhankelijk financieel advies kunt u Hypotheekadvies Wunderink inschakelen.

Een erkende adviseur

Het essentieel belang is het dat de adviseur goed is opgeleid. De Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (afgekort SEH) biedt hier garantie op. De erkende financieel adviseur beschikt altijd over up-to-date kennis om de best passende financiële oplossing te kunnen presenteren. Een erkend adviseur moet over wettelijk erkende diploma’s beschikken en zijn kennis ook nog eens jaarlijks bijspijkeren. Daarnaast moet er aan gedragsregels worden voldaan.

 

Wat kost een financieel adviseur

Een financieel adviseur brengt kosten in rekening voor bemiddeling en advies. Vaak is het aanvragen van een offerte en het voeren van een oriënterend gesprek gratis. Ga je langs bij een hypotheekadviseur, dan krijg je vaak meer specialistisch advies. Het is niet zo dat de hypotheekadviseur altijd in dienst stad van de bank. Er zijn ook onafhankelijke adviseurs.

 

De onafhankelijke adviseur

De onafhankelijke adviseur spant zich in om zich in je situatie in te leven, bespreekt samen met jou je wensen en wat er precies nodig is om die te realiseren. Een onafhankelijk adviseur kan je een veel breder aanbod producten en diensten aanbieden dan de adviseur die werkt in dienst van een bank. Afhankelijke adviseurs (in dienst van een bank) kunnen alleen hun eigen diensten en producten aanbieden, dus zullen ze ook niets anders adviseren. Een onafhankelijke adviseur werkt samen met een breed scala aan aanbieders en kan ook veel meer aanbieden. Er wordt gezocht naar de oplossing die het best bij jou past. Meer keuze is altijd goed.

 

Wat vergelijkt een adviseur?

Een adviseur maakt een uitgebreide vergelijking in premies, maar ook in rentes en natuurlijk in de voorwaarden die aanbieders hebben. Dit zijn dingen die je ook zelf kan doen, maar die wel heel veel tijd kosten. Daarnaast heeft een professionele adviseur meer overzicht in de verschillende opties. Daarnaast graaft de professionele adviseur door alle kleine lettertjes in contracten.